Ανομοιόμορφη επιφάνεια μετά την καύση του κεριού σόγιας

Καθώς απολαμβάνετε το φως και τη ζεστασιά ενός κεριού σόγιας, είναι πιθανό να παρατηρήσετε κάτι που μπορεί να σας κάνει να αναρωτηθείτε: η επιφάνεια του κεριού φαίνεται τραχεία και ανώμαλη μετά από κάθε καύση(σαν όψη κουνουπιδιού/cauliflower effect in soy waxes). Ενώ αυτό μπορεί να φανεί ασυνήθιστο σε όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τα κεριά σόγιας, είναι σημάδι εξαιρετικής ποιότητας και φυσικής προέλευσης και δεν επηρεάζει την απόδοση του κεριού σας.

Γιατί Συμβαίνει Αυτό;

Κατά τη διάρκεια της καύσης, η σόγια μεταβαίνει από τη στερεά μορφή σε υγρή, και κατόπιν, καθώς ψύχεται, παίρνει τη μορφή του κεριού(πολυμορφισμός). Εξαιτίας των διαφορετικών ρυθμών ψύξης και των συνθηκών καύσης, μπορεί να δημιουργηθούν διάφορες υφές στην επιφάνεια του κεριού, όπως τραχεία, κοψιματικά ή άλλα σχήματα. Ειδικότερα έαν η θερμοκρασία δωματιού αλλάζει απότομα(π.χ. σβήνω το κερί σε εξωτερικό χώρο για να αποφευχθεί η μυρωδιά καπνού άρα κρυώνει με μεγάλη ταχύτητα.)

Το φαινόμενο αυτό είναι αποτέλεσμα της φυσικής κατασκευής των κεριών σόγιας, τα οποία διαφέρουν από τα κεριά παραφίνης ή άλλων τύπων κεριών με προσθετικά . Συχνά αποτελεί ένδειξη της φυσικής προέλευσης του κεριού και ειδικότερα της σόγιας.

Απόδοση

Ενώ η επιφάνεια μπορεί να είναι ανομοιόμορφη, αυτό δεν επηρεάζει την απόδοση του κεριού. Το κερί σόγιας παραμένει πιστό στη φύση του και συνεχίζει να προσφέρει καθαρή και αρωματική καύση.

Πώς  να το αποφύγετε

Αν θέλετε να διατηρήσετε μια πιο λεία επιφάνεια, αποφύγετε τις ακραίες εναλλαγές θερμοκρασίας μετα το σβήσιμο του κεριού(π.χ. σβήσιμο σε εξωτερικό χώρο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *